Julien Cohen’s home was carved into the cliffl in La Roque Gageac, a troglodytic village. He spent 5 years in this sliver of a home where the stone face is everywhere. The ceiling of his closet and shower, behind the refrigerator, and in the wall looming over the bed were carved from stone.

During the Hundred Year’s War, La Roque Gageac, was one of the few towns that never fell to the English, thanks to a fort perched on the cliff at the top of town whose only access is a tiny staircase (It still stands). The views from the cliff are panoramic perspectives on the Dordogne River and surrounding castles; this is an area Henry Miller called the “Frenchman’s paradise”. Here, Cohen lived for five years until his growing family made the small space too difficult.

You can watch the video at www.youtube.com


Comments

Tour a Home Carved into a Cliff — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.